Starlink-antennes voeden met zonnepanelen en batterijen

Starlink-antennes voeden met zonnepanelen en batterijen

Hoe kies ik mijn zonnepaneel of solar powerbank ? Reading Starlink-antennes voeden met zonnepanelen en batterijen 6 minutes

Hoe Starlink-antennes van stroom te voorzien met Sunslice-energiesystemen: Een technische gids

De Starlink-antennes, ontwikkeld door SpaceX, bieden een hoge snelheid internetverbinding, zelfs in de meest afgelegen delen van de wereld. Ontworpen om te functioneren met een netwerk van satellieten in een baan om de aarde, maken deze antennes toegang tot internet mogelijk op plaatsen waar traditionele infrastructuren ontbreken of beperkt zijn (zoals in afgelegen gebieden, op boten, bij wetenschappelijke of humanitaire expedities, enzovoort). Om echter efficiënt te functioneren, hebben deze antennes een betrouwbare stroombron nodig. In geïsoleerde omgevingen of tijdens verplaatsingen is het cruciaal om geschikte stroomoplossingen te hebben om een constante en stabiele verbinding te garanderen.

Voor degenen die een betrouwbare internetverbinding nodig hebben buiten het elektriciteitsnet, zijn de draagbare energieoplossingen van Sunslice een uitstekende optie. Hier is een gedetailleerde gids over geschikte batterijen en zonnepanelen.

1. Sunslice-batterijen voor Starlink:

De Starlink Mini antenne verbruikt gemiddeld 25 tot 40 watt, terwijl het Starlink Standard model gemiddeld 75 - 100W verbruikt.

Het is belangrijk om een geschikt stroomvoorzieningssysteem te kiezen op basis van de benodigde autonomie, het gewicht en het beoogde budget. Sunslice heeft een productlijn waarmee iedereen de beste combinatie van producten voor zijn behoeften kan vinden.

1.1 Batterijen met USB-C PD - 100W

De draagbare externe batterijen Gravity 27 en Gravity 40 zijn krachtige en praktische oplossingen om betrouwbare USB-C PD-stroom te leveren met een uitgang van 100W. Ze kunnen bijzonder nuttig zijn om apparaten zoals smartphones, laptops, maar ook de Starlink Mini-antennes van stroom te voorzien (maar niet de Starlink Standard, let op!).

Verbindingsoplossingen

Om de Gravity-batterijen aan de Starlink Mini-antenne aan te sluiten, kunt u een USB-C-naar-DC5521-kabel gebruiken. Deze kabel maakt gebruik van de USB-C-uitgang bij 20V, waardoor de Gravity 27 en Gravity 40 batterijen compatibel worden met het Starlink Mini-systeem. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze kabel.

Voordelen en Nadelen

Hier zijn enkele punten om te overwegen bij het gebruik van Gravity-batterijen met de Starlink Mini-antenne:

  • Voordelen: De Gravity-batterijen zijn goedkoper en lichter in vergelijking met andere energieoplossingen.
  • Nadelen: Gravity-batterijen kunnen niet tegelijkertijd door een zonnepaneel worden opgeladen terwijl ze het systeem van stroom voorzien. Het is dus nodig om twee batterijen afwisselend te gebruiken: een om op te laden in de zon terwijl de andere het systeem van stroom voorziet.

1.2 Batterijen met wisselstroomuitgangen (220V)

Gravity 144:

  • Capaciteit: 144 Wh (oftewel 38.900 mAh bij 3,7V).
  • Autonomie: Afhankelijk van het verbruik van de Starlink-antenne (tussen 25 en 40W), kan deze batterij het systeem 2,8 tot 4,8 uur van stroom voorzien.
  • Uitgangen:
    • USB-C PD 65W: Compatibel met Starlink via een USB-C-naar-DC5521-kabel. Niet bruikbaar terwijl de batterij wordt opgeladen.
    • AC 100W: Deze uitgang maakt verbinding met apparaten die een standaard stroombron nodig hebben. Kan functioneren terwijl de batterij wordt opgeladen.
  • Opladen: De Gravity 144-batterij kan worden opgeladen via een wandcontactdoos of een zonnepaneel zoals de Fusion 40W of Fusion 100W, wat ongeveer 5 tot 6 uur duurt voor een volledige lading met een paneel.

Bekijk het product Gravity 144

Gravity 756:

  • Capaciteit: 756 Wh (oftewel 204.300 mAh bij 3,7V).
  • Autonomie: Door zijn grotere capaciteit kan hij de Starlink-antenne ongeveer 18 tot 30 uur zonder opladen van stroom voorzien.
  • Uitgangen:
    • AC 1000W (piek tot 1600W): Deze aansluiting kan krachtigere apparaten van stroom voorzien terwijl het Starlink-systeem werkt. Kan functioneren terwijl de batterij wordt opgeladen.
    • USB-C PD 45W: Voor directe stroomvoorziening met de USB-C-naar-DC5521-kabel.
  • Opladen: De Gravity 756 kan worden opgeladen via het zonnepaneel Fusion 150W in 6 tot 7 uur. Kan ook worden opgeladen via een wandcontactdoos.

Bekijk het product Gravity 756

2. Sunslice-zonnepanelen:

De Sunslice-zonnepanelen zijn ontworpen om draagbaar, licht en opvouwbaar te zijn, wat ze ideaal maakt voor buitenomgevingen waar toegang tot het elektriciteitsnet niet mogelijk is.

Fusion 150W:

  • Vermogen: 150W.
  • Technologie: Monokristallijn, biedt hoge energie-efficiëntie zelfs bij slechte lichtomstandigheden.
  • Uitgangen:
    • USB-A 24W: Voor kleinere apparaten zoals telefoons of tablets.
    • USB-C PD 65W: Ideaal voor het opladen van compatibele batterijen of direct van sommige apparaten.
    • DC 5521 150W: Voor het opladen van batterijen zoals de Gravity-modellen.
  • Compatibiliteit: Dit paneel wordt vooral aanbevolen voor de batterijen Gravity 756 en Gravity 486, en biedt hen een snelle en efficiënte oplading in 6 tot 7 uur bij volledige zonneschijn.

Bekijk het product Fusion 150W

3. Hoe Sunslice te gebruiken voor Starlink:

Om een Starlink Mini antenne aan Sunslice batterijen te koppelen, heeft u verschillende opties, afhankelijk van uw behoeften op het gebied van autonomie en draagbaarheid.

  • Optie 1: Gebruik een Gravity 144 batterij met een USB-C-naar-DC5521-kabel om de antenne direct van stroom te voorzien. Met opladen via een Fusion 40W, heeft u een lichte en compacte oplossing, ideaal voor gematigde verbindingssessies.
  • Optie 2: Voor langdurige behoeften is de Gravity 756 in combinatie met het Fusion 150W zonnepaneel de beste keuze. Deze configuratie maakt het mogelijk om de antenne bijna een hele dag te bedienen en biedt de mogelijkheid om de batterij continu op te laden met zonne-energie.

4. Aanbevelingen voor een optimale werking:

  • Als u een continue autonomie in de natuur nodig heeft, raden we aan een krachtiger systeem te gebruiken dat grote capaciteit combineert met voldoende zonne-energie (Gravity 756 met 2 Fusion 150 zonnepanelen).
  • Voor een licht en draagbaar systeem, dat alleen incidenteel wordt gebruikt, zijn de Gravity 27 of Gravity 40 batterijen goed geschikt, en een klein zonnepaneel kan voldoende zijn (Fusion 40 of zelfs Fusion Flex 24 of Fusion Flex 48).
  • De zonnepanelen moeten zoveel mogelijk zonlicht ontvangen om hun rendement te optimaliseren. Opvouwbare modellen zoals de Fusion 150W zijn gemakkelijk uit te vouwen en op te bergen, wat ze praktisch maakt voor tijdelijke of mobiele installaties.

Conclusie

De energieoplossingen van Sunslice bieden grote flexibiliteit voor het van stroom voorzien van Starlink Mini antennes in afgelegen omgevingen. Of u nu een draagbare en lichte oplossing zoals de Gravity 144 of een robuustere energiebron zoals de Gravity 756 nodig heeft, Sunslice stelt u in staat om overal verbonden te blijven dankzij schone en hernieuwbare energie.

Als u vragen heeft, aarzel dan niet om per e-mail contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder.

```