Hoe kies ik mijn zonnepaneel of solar powerbank ?

Hoe kies ik mijn zonnepaneel of solar powerbank ?

Reading Hoe kies ik mijn zonnepaneel of solar powerbank ? 24 minutes

Velen van u contacteren ons om onze mening te vragen over de verschillende zonneladers en solar powerbanks die wij hebben ontwikkeld en op onze website worden aangeboden.

Daarom hebben wij een gespecialiseerde gids over zonnepanelen en powerbanks geschreven om u te helpen de beste keuze te maken.

Voor elk product die Sunslice ontwikkelt en op de markt brengt, is nagedacht over het gebruik, de ergonomie en praktische aspecten. Elke Sunslice lader heeft zijn eigen voordelen en er is over het algemeen altijd één ideale zonnelader voor elk specifiek gebruik.

Het esthetische aspect van onze producten is een extra troef die wij trachten toe te voegen zonder de belangrijkste kenmerken van de producten negatief te beïnvloeden.

Het beste advies dat we u kunnen geven bij het vergelijken van zonneladers is de lader en zijn eigenschappen altijd te plaatsen in de context van het gebruik dat u ervan zult maken.

 

Ons mantra en hoofddoel is "Energy Anywhere". Wij willen du energie overal beschikbaar maken en dit op de meest intelligente manier. Hiervoor bieden wij niet alleen zonnepanelen en solar powerbanks (Photon, Électron, Fusion Collection, Zenith), maar ook externe powerbanks of batterijen (Gravity Collection), een telefoonhouder met geïntegreerde batterij (Cyclotron), USB-oplaadkabels en allerlei accessoires.
In dit artikel zijn ook onze powerbanks opgenomen in de vergelijkingen, omdat zij een deel uitmaken van de zonneladers industrie.

1. Draagbare zonnepaneel of solar powerbank

In de categorie « draagbare zonneladers », maakt men een verschil tussen draagbare zonnepanelen en draagbare zonne-batterijen of powerbanks.

draagbare solar powerbank zonnepaneel

In het geval van een zonnepaneel, zoals bvb. de Fusion Flex 12, hebben we het over een simpele zonnepaneel waarin niet rechtstreeks een batterij is geïntegreerd. De solar powerbank is een zonnepaneel dat een geïntegreerde powerbank of batterij heeft, zoals de Photon. Het kan ook worden gezien als een powerbank met een of meer zonnepanelen.

Een externe batterij of powerbank kan met een USB-kabel aan het zonnepaneel worden aangesloten om de energie, die wordt geproduceerd door het zonnepaneel in de zon, op te slaan. Dit "pack zonnepaneel + powerbank" vertoont dan de meeste eigenschappen van een solar powerbank. Er zijn echter toch belangrijke verschillen tussen de twee soorten zonneladers die in aanmerking moeten worden genomen en die hieronder worden uitgelegd.

Fusion7 solar panel and powerbank

 

De Photon en de Electron zijn daarbij solar powerbanks en de Fusion Collectie bestaat uit zonnepanelen. De externe batterijen van de Gravity Collection kunnen dus gecombineerd worden met de Fusion zonnepanelen om zonne-energie stockage mogelijk te maken.

 

- Voodelen van een geïntegreerde batterij (bij solar powerbanks)

Energie stockage overal en altijd

Door de ingebouwde batterij zal de powerbank op zonne-energie de door de zon opgewekte energie automatisch opslaan en bewaren. Het is dus mogelijk uw zonnelader in de zon te laten opladen (de geïntegreerde batterij wordt dan opgeladen) en vervolgens uw mobiele apparaten op te laden wanneer er geen zon meer is (de geladen geïntegreerde batterij wordt ontladen in het apparaat dat u wilt opladen).

solar powerbank used in dark

De handigste zonnelader

De all-in-one oplossing is ideaal voor snel en handig gebruik van de solar powerbank. U hebt geen extra externe batterij nodige om energie op te slaan, en u hoeft er ook niet aan te denken om deze op het zonnepaneel aan te sluiten (zie hoofdstuk Voordelen van een zonnepaneel met externe powerbank).

Laadt sneller op in de zon

In het geval van Sunslice Photon en Electron solar powerbanks zijn de elektronische eigenschappen van hun interne batterij specifiek aangepast aan de elektronische eigenschappen van hun zonnecellen. Deze kenmerken zijn voornamelijk de input- en outputspanning van respectievelijk de batterij en de zonnecellen. Wat maakt het uit ? Dit maakt het mogelijk de laadsnelheid in de zon te optimaliseren en dus te verhogen door elektronische verliezen bij de transfer tussen zonnepaneel en batterij van de Photon hard te verminderen (tot 20%).

In het geval van een zonnepaneel (Fusion collection) zal het zonnepaneel via een USB-kabel moeten worden verbonden met de externe batterij om de energie op te slaan. Die montage doet de spanning automatisch verminderen en veroorzaakt dus een vermogensverlies bij de energie transfer. Onze zonnepanelen zijn echter ontworpen om dit stroomverlies tot een minimum te beperken.

Design van het product is ontwikkelt in overeenstemming met het gebruik 

Een van de impliciete voordelen van een geïntegreerde batterij is dat de batterijcapaciteit is gedimensionneerd in overeenstemming met het vermogen van het zonnepaneel en het gebruik van het product.

Voor de Photon bijvoorbeeld is het hoofddoel van de gebruiker een compacte en efficiënte oplossing te vinden om hem te helpen zijn draagbare elektronische apparaten opgeladen te houden tijdens zijn trektochten.

Daarom bieden wij de kleinste en lichtste zonnelader waarmee een telefoon in de zon kan worden opgeladen met een snelheid die vergelijkbaar is met die van een standaard stopcontact.

Bij het ontwerp van de Photon is daarom gezocht naar een ideaal compromis tussen de grootte van de zonnepanelen (en dus de snelheid van het opladen in de zon) en de capaciteit van de batterij, zodat de totale grootte en gewicht super compact en licht zijn.

super compact en smalle solar charger.pngDe Electron is ontworpen om meer capaciteit en een betere oplaadsnelheid aan te bieden. De afmetingen en het gewicht van het product hebben daarom evenredig geëvolueerd, terwijl een ideaal compromis tussen vermogen, capaciteit, gewicht en grootte van de zonnelader bewaard is gebleven.

Een dergelijk ideaal compromis is zelden mogelijk in het geval van zonnepanelen gekoppeld aan externe batterijen.


 

- Voodelen van een zonnepaneel met externe powerbank

Zonnepanelen hebben ook voordelen. De belangrijkste voordelen worden hieronder beschreven. 

Klein en licht zonnepaneel

In gevallen waarin u de zonne-energie niet in een externe batterij hoeft op te slaan, worden het gewicht en de afmetingen van uw zonnelader nog meer vermindert door gebruik te maken van een simpele zonnepaneel zonder batterij.

Als u al bent uitgerust met een externe batterij met zeer specifieke functies, zoals het opladen van een laptop bvb, , is het nutteloos om nog meer te worden belast, in gewicht en grootte, door de geïntegreerde batterij van een solar powerbank die niet meer specifiek nodig zal zijn om de energie op te slaan. Een eenvoudig zonnepaneel volstaat in dit geval omdat uw externe batterij de zonne-energie zal opslaan.

Sustainable zonnelader

De duurzaamheid van uw zonnelader zal ook worden vergroot bij het kiezen van een eenvoudig zonnepaneel zonder geïntegreerde batterij. De mogelijkheid om het zonnepaneel te behouden en alleen de batterij te vervangen wanneer dat nodig is, maakt deze oplossing milieuvriendelijker. Situaties zoals een defecte batterij of een batterij die capaciteit verliest, zijn fenomenen die zich in de loop van de tijd kunnen voordoen. Het kan ook nodig of interessant zijn de batterij te vervangen om de technologische ontwikkelingen te begeleiden.

Met dit in gedachten is de Electron een duurzame solar powerbank. Het is smart ontworpen en biedt de mogelijkheid de batterij in de lader te vervangen indien de batterij defect is. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van solar powerbanks die spontaan in de vuilnisbak belanden indien een probleem voorkomt in hun interne batterij.

Goedkopere zonnepaneel

Als u alleen het zonnepaneel denkt te kopen, zal het budget/watts zonne-energie aanzienlijk lager zijn. Als men echter rekening houdt met de noodzaak om naast het zonnepaneel een externe powerbank en een USB-kabel te hebben, afhankelijk van de combinatie paneel-batterij-kabel, dan kunnen deze combinaties duurder zijn dan een Photon of Electron solar powerbanks. Als u al in het bezit bent van een powerbank en een USB-kabel, maakt het kopen van een simpele zonnepaneel het aanzienlijk minder duur. Let er echter wel op dat de powerbank die u bezit compatiebel is (over het algemeen zal dat het geval zijn) en aangepast is aan het gebruik dat u ervan wilt maken (capaciteit, gewicht, grootte, robuustheid enz.).

2. Hoe kies ik mijn draagbare solar powerbank of zonnepaneel

- Context bij het gebruik van de solar charger

Zoals op het begin van dit artikel vermeld is het belangrijkste dat u een zonnelader kiest die geschikt is voor het gebruik dat u ervan zult maken. Hierbij spelen ook factoren van gebruiksomstandigheden een rol, zoals hieronder beschreven.

- Kan ik mijn smartphone opladen als het bewolkt is ?

Ja, maar het kan veel langer duren dan verwacht.
Afhankelijk van het zonlicht in de regio('s) waar u doorheen reist, varieert de nodige totale oppervlakte van de zonnepanelen en capaciteit van de batterij (ingebouwd of extern).

Het aanzienlijke verlies aan zonne-energie in bewolkte omstandigheden mag namelijk niet worden verwaarloosd. Een typische dag in de stad met een constant wolkendek kan er al snel toe leiden dat de productie van zonne-energie met 50% tot 80% daalt.

Bewolkte regio's

In regio's met weinig zonlicht zijn er twee mogelijkheden, afhankelijk van uw autonomie.

1. Als u enkele dagen in volledige autonomie onderweg bent, zonder de mogelijkheid uw apparaat aan het elektriciteitsnet op te laden, is het beter een groot zonnepaneel mee te nemen. Opvouwbare zonneladers presenteren een groot PV-oppervlak wanneer ze worden uitgevouwd.

Een "te groot" zonnepaneel zal "te veel energie" produceren wanneer de zon schijnt, maar het zal er ook voor zorgen dat bij bewolking de verminderde energieproductie door de wolken toch zo groot mogelijk zal zijn.

 fusion flex 18 groot zonnepaneel snel laden in de zon

Als u op reis gaat met een zonnepaneel dat optimaal is gedimensioneerd voor ideale zon omstandigheden, zal de verminderde lading in bewolkte omstandigheden vaak geen correcte of zelfs minimale lading voor uw draagbare apparaten leveren. De Fusion Flex 18 is het grootste draagbaar en licht zonnepaneel dat Sunslice aanbiedt en over het algemeen kunt u uw elektronische apparaten goed blijven opladen in bewolkte omstandigheden. In direct zonlicht kunt u met de dubbele USB-poort ook snel twee apparaten tegelijk opladen. Bekijk het hier.

 

2. Als u op reis gaat met een mogelijkheid om elke dag aan het elektriciteitsnet aan te sluiten, zelfs om de 2-3 dagen, kan het beter zijn de capaciteit van de powerbank (geïntegreerd of extern) te verkiezen boven de zonne-energie, die toch sterk zal verminderen door de weinige zonneschijn. Met een grote accucapaciteit kunt u gemakkelijk van het ene punt naar het andere reizen met de mogelijkheid uw apparaten op te laden aan het net wanneer u aankomt en vooraleer opnieuw te vertrekken. Het zonnepaneel gebruik zal een back-up zijn indien nodig.
De grotere capaciteit van de batterij zal gevolgen hebben voor het gewicht dat u moet dragen. Er moet een redelijk compromis worden gevonden tussen de capaciteit die nodig is om alle apparaten van het ene punt naar het andere op te laden en het deel van "risico" dat moet worden genomen wat betreft het opladen met zonne-energie. Dat risico wordt voornamelijk beïnvloed met de zonneschijn tijdens de reis.

In dergelijke omstandigheden raden wij aan zich uit te rusten met een Gravity 20 (capaciteit: 20.000 mAh, gewicht: 350 g, triple USB: mogelijkheid om 3 apparaten tegelijk op te laden) en een Fusion Flex 12 (315 g). De Fusion Flex 18 weegt "slechts" 100 gram meer voor een bijna identiek opgevouwen formaat en biedt een veiligere oplossing. De Electron is ook een ideaal compromis tussen gewicht, grootte en capaciteit.

Zonnige regio's

In het geval van zonnige regio's zijn er ook verschillende mogelijkheden.

 1. Indien uw hoofddoel gewicht en plaats minimaliseren is en het vooral gaat over het opladen van smartphone, smartwatch, iPod, GoPro:  dan raden wij de Photon zeer sterk aan.

Het is onverslaanbaar qua gewicht en dimensies, laadt snel op in de zon (3 tot 4 uur opladen voor een volledige lading van een standaard smartphone) en slaat de energie op in zijn interne powerbank. Gemakkelijk en handig, het kan aan uw rugzak worden bevestigd en zal de hele dag door opladen zonder het zelfs op te merken.

 solar powerbank op rugzak handig en gemakkelijk

Het kleine, draagbare Fusion Flex 6 zonnepaneel, gekoppeld aan een Gravity 5 of 10 powerbank, is een iets grotere en zwaardere, maar minder dure oplossing dan de Photon. Als je al een powerbank hebt en van plan bent die tijdens je trektochten te gebruiken, is de combinatie met een Fusion Flex 6 ideaal.

2. Als u meer ruimte hebt in uw tas, auto of camper en gewicht minder belangrijk is, zijn de Fusion Flex 12 of Fusion Flex 18 en Gravity 10 of Gravity 20 combinaties ideaal. De Fusion Flex 12 laadt snel één apparaat alleen op, maar dankzij de dubbele USB-poort kunnen ook twee apparaten langzamer tegelijk worden opgeladen. Met de Fusion Flex 18 kunnen twee apparaten tegelijk snel worden opgeladen. Een externe batterij met een grotere capaciteit maakt het mogelijk een grotere "capaciteitsvoorsprong" te nemen wanneer u de gelegenheid hebt gehad uw externe batterij op te laden (bv. via het elektriciteitsnet) voordat u op weg ging. U vermindert dan het risico om geen energie te hebben wanneer de zon niet schijnt. Dit setup weegt natuurlijk meer.

 

Volledig uitgeruste pack zonnepaneel en powerbank

 

- Recharger mon chargeur solaire pendant la journée, charger mon smartphone la nuit

Wanneer de zonne-energie hoofdzakelijk wordt gebruikt om 's nachts apparaten op te laden, is het van groot belang te beschikken over hetzij een solar powerbank, hetzij een zonnepaneel met een externe powerbank.

- Flexibele CIGS of Sunpower® PV-technologie

Er zijn vele PV-technologieën en elke technologie heeft haar eigen specifieke belang. Wij hebben een artikel geschreven "Wat is de beste zonnetechnologie voor mijn draagbare zonnelader?", waarin de specifieke kenmerken van elke fotovoltaïsche technologie uitvoerig worden beschreven.

Kort samengevat zijn er momenteel drie belangrijke fotovoltaïsche technologieën in gebruik: poly-kristallijn silicium, mono-kristallijn silicium (voornamelijk Sunpower® en LG®), en flexibele CIGS.

 

Poly-kristallijn silicium

Het enige voordeel van polly-kristallijn is dat het goedkoop is. Het is zeer fragiel en heeft een zeer laag rendement. Het is echt van belang wanneer u zeer grote oppervlakken (honderden vierkante meters) van zonnepanelen moet voorzien. Daarom denken wij niet dat polly-kristallijn interessant is voor draagbare zonneladers, hoewel veel goedkope fabrikanten ze aanbieden. Een tip: Vermijd polly-kristallijne draagbare zonneladers, zelfs als de fabrikant reclame maakt met zogenaamd aantrekkelijke rendementen.

polly-cristallijn pv technologie

 

 

Mono-kristallijn silicium

Mono-kristallijn silicium is de technologie die het meest wordt gebruikt door fabrikanten van zonneladers van goede kwaliteit. Bekende merken zoals Sunpower® en LG® hebben zich een plaats gemaakt op de fotovoltaïsche markt door deze zonnetechnologieën te gebruiken en aanzienlijk te verbeteren. Rendement verbeteringen tot 21% zijn nu mogelijk, de beste op de markt. Hoewel het duurder is dan poly-kristallijn, heeft het bijna het dubbele rendement en een veel grotere duurzaamheid in de tijd. Sunpower® en LG® maken ook gebruik van back-contact technologie, waardoor ze er heel mooi en verfijnd uitzien.

Zowel de Photon als de Electron zijn uitgerust met Sunpower® cellen. Dankzij een uiterst geoptimaliseerd design bieden deze solar powerbanks de beste vermogen/grootte verhouding.


CIGS

Het gebruik van CIGS PV-technologie maakt een extreme flexibiliteit van de zonnepanelen mogelijk en geeft een rendement dat bijna gelijk is aan het rendement van de Sunpower®-technologie. Omdat het een zeer nieuwe technologie is, is Sunslice één van de eerste merken die CIGS zonne-laders aanbiedt. Het is duurder dan monokristallijn, maar de flexibiliteit en de stevigheid geven het een groot voordeel voor wandelaars: de panelen kunnen gemakkelijk overal worden opgehangen, zullen niet barsten als ze onder in een tas liggen en zijn vrijwel onbreekbaar. De panelen zijn ook zeer goed bestand tegen water. En tenslotte, ondanks het feit dat ze iets minder efficiënt zijn dan Supower® en LG® monokristallijn, produceren CIGS-panelen langer in de loop van een dag omdat ze gevoeliger zijn voor lage lichtniveaus. Zij zullen dus vroeger in de ochtend beginnen te produceren en later op de avond hun energieproductie beëindigen.

De Fusion Flex collectie is uitgerust met CIGS zonnecellen, waardoor ze flexibel, onbreekbaar, ultralicht en performant tegelijk zijn!

3. Welke apparaten kunnen worden opgeladen met een zonnelader

Draagbare zonneladers kunnen een groot aantal elektronische apparaten opladen, afhankelijk van hun eigenschappen zoals PV-vermogen, interne of externe batterij, batterijcapaciteit, uitgangsvermogen van de batterij enz. Hier volgen de apparaten die kunnen worden opgeladen met de verschillende draagbare zonnepanelen en draagbare zonnebatterijen. Deze lijst is uiteraard niet volledig.

Het grote voordeel van zonneladers is dat ze een oneindige oplaadcapaciteit hebben in de zon, wanneer de zon schijnt. De belangrijkste vragen die u zich moet stellen zijn dan de gewenste oplaadsnelheid, de opslagcapaciteit (indien een geïntegreerde batterij nodig is) van de zonnelader die nodig is voor het aantal oplaadbeurten van de apparaten die u wilt opladen, en tenslotte het compromis dat u wilt sluiten tussen de grootte, het gewicht, de capaciteit, de oplaadsnelheid en de prijs van de lader die u meeneemt op uw wandeltochten, trektochten, escapades van welke aard dan ook. In sommige gevallen is een zonnelader niet nodig en volstaat een klassieke powerbank (zoals de externe batterijen uit de Gravity-collectie). Aarzel niet om de vorige secties te herlezen om u te helpen bij uw reflectie.

Als het apparaat dat u wilt opladen niet in de lijst staat, raadpleeg dan onze FAQ of neem contact met ons op via ons contactformulier.

- Uw smartphone opladen met een zonnelader of een solar powerbank

De meeste zonneladers, met of zonder ingebouwde batterij, kunnen smartphones opladen. Om dit te kunnen doen, moet uw zonnepaneel of zonnebatterij ten minste één standaard USB-A 5V/1A-poort hebben (ook bekend als USB Type A), waarin u de USB-kabel steekt die u gewoonlijk gebruikt om uw smartphone op te laden via het stopcontact. Houd er rekening mee dat steeds meer telefoons een USB-C naar USB-C kabel nodig hebben. In dit geval moet uw zonnelader een USB-C-uitgangspoort hebben. Als alternatief kunt u hier ook een USB-A naar USB-C kabel kopen, die meestal compatibel is met uw smartphone.  De laadsnelheid kan echter lager zijn dan met de originele lader van de telefoon. Alle USB-kabels die u nodig kunt hebben, vindt u hier.

Alle Sunslice zonneladers zijn in staat om uw smartphones op te laden.

Enkele belangrijke punten:

1. Bij gebruik van een zonnepaneel zonder ingebouwde batterij raden we sterk aan een externe batterij op te laden met het zonnepaneel en vervolgens uw telefoon op te laden met diezelfde externe batterij.

Waarom een externe batterij opladen in plaats van uw telefoon rechtstreeks op het zonnepaneel?

De elektriciteit geproduceerd door het zonnepaneel is niet uniform als gevolg van variaties in straling, wolken, beweging van het paneel op een rugzak, schaduw. Een telefoon die rechtstreeks op het zonnepaneel is aangesloten, kan de onregelmatige lading "weigeren" om zichzelf te beschermen en zo de lading blokkeren. Hetzij tijdelijk, hetzij totdat de USB-kabel in de telefoon is losgekoppeld en weer aangesloten. Om te voorkomen dat al de zonne-energie tijdens deze blokkeringsmomenten verloren gaat, is het best een externe batterij op het zonnepaneel aan te sluiten. Dit komt omdat powerbanks die stroomvariaties accepteren. Dit veroorzaakt geen schade aan de externe batterij, die goed bestand is tegen dit fenomeen.

Hoe kleiner het vermogen van het zonnepaneel, hoe meer dit blokkeringsmomenten zal gebeuren.

Pass-through charging
Als u een externe batterij aansluit op een zonnepaneel om de zonne-energie op te slaan, wilt u misschien tegelijk ook uw smartphone opladen met de externe batterij. Deze laadconfiguratie is mogelijk als de accu is uitgerust met pass-through technologie. Een powerbank met pass-through technologie maakt het mogelijk om op te laden en tegelijkertijd te ontladen. Externe batterijen zijn over het algemeen niet uitgerust met pass-through technologie. De Gravity 5 en Gravity 20 powerbanks werken met pass-through technologie.
2. Sommige nieuwere smartphones hebben meer input vermogen nodig dan de standaard smartphones. Dit is echter nog zeldzaam. Sommige OnePlus smartphones, bijvoorbeeld.
Deze smartphones, die een hoge input vermogen (>3A) vereisen, kunnen powerbanks blokkeren die maximaal 1A of 2,4A leveren. Deze zijn uitgerust met een laad-beveiligingssysteem dat het opladen of ontladen blokkeert als de lading te groot is in vergelijking met de interne kenmerken van de powerbank en de powerbank niet in staat is de lading te reguleren. De Photon, waarvan de interne batterij een maximaal vermogen van 12 watt (5V/2,4 A) levert, kan dus bij uitzonderlijk weigeren om een telefoon op te laden die te veel energie verbruikt. Maar maak je geen zorgen, dit gebeurt zeer zelden.

- Uw laptop opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Om een laptop op te laden, is het noodzakelijk de interne elektrische kenmerken van de laptop in kwestie te kennen. Deze kenmerken, in het bijzonder de voedingsspanning, zijn te vinden op de adapter van de PC. Een laptop ondersteunt over het algemeen een voedingsspanning van 18V tot 22V. Elke laptop heeft ook een specifieke connector voor de stroomvoorziening nodig. Enkele voorbeelden zijn USB-C voor nieuwere computers, maar ook ... voor de meeste HP computers, ... voor LENOVO, ... voor ASUS.

Om een laptop met een zonnepaneel op te laden, moet men beschikken over een pack :  externe powerbank  - geschikte stroomkabel - zonnepaneel.

laptop powerbank pack powerful

Daarom is het van essentieel belang de juiste externe batterij en stroomkabel te kiezen. Wij nodigen u uit om dit artikel over de keuze van een laptop batterij te lezen voor meer informatie. De Sunslice powerbanks die beschikbaar zijn voor het opladen van laptops zijn de Gravity 40, Gravity 100 en Gravity 486.

Let op: de meeste computers worden geleverd met een standaard oplader voor opladen via het elektriciteitsnet (stopcontact), maar het is meestal mogelijk om op onze website een geschikte kabel met USB-C ingang en uitgang voor uw computer te bestellen. De USB-C-ingang kan vervolgens in de Gravity 100 worden gestoken, waardoor een eenvoudige en compacte draagbare oplaadoplossing mogelijk wordt.

 

- Een powerbank opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Alle (solar) powerbanks in de Sunslice collectie zijn compatiebel met alle powerbanks die op de markt verkrijgbaar zijn. De enige voorwaarde is dat de externe batterij die moet worden opgeladen een USB-ingang heeft (micro-USB, USB-C, Lightning, mini-USB, ...) die 5V ingang accepteert. En dat u een geschikte USB kabel heeft. USB-A naar micro-USB, USB-A naar USB-C, USB-A naar Lightning en USB-C naar USB-C kabels zijn ook verkrijgbaar op onze website door hier te klikken.

Een externe batterij is zeer nuttig wanneer u de PV-energie wilt opslaan. Zoals in het vorige punt al is gezegd, kan een smartphone efficiënter worden opgeladen met een externe batterij als intermediair tussen zonnepaneel en smartphone.

Is het nuttig om een solar powerbank te kopen om een externe batterij op te laden?
Ja, om de capaciteit te vergroten. In feite slaat de solar powerbank, die al een ingebouwde batterij heeft, de energie die door de solar powerbank wordt geproduceerd, automatisch op in de zon. Wanneer deze interne batterij is opgeladen, kan er geen extra energie meer worden opgeslagen. Door er een externe batterij op aan te sluiten, kan de energie die in de ingebouwde batterij is opgeslagen, van de zonnebatterij naar de externe batterij worden overgedragen, zodat de zonnelader energie kan blijven produceren en opslaan.

- Een tablet (iPad, Androïd, Kindle) opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Alle tablets met een micro-USB, Ligthning of USB-C ingang kunnen worden opgeladen door de Photon en andere Sunslice zonnepanelen en powerbanks. Net als bij smartphones verdient het de voorkeur om een intermediaire powerbank (Gravity 5, 10, 20, 45, 100) te hebben wanneer u Fusion zonnepanelen gebruikt.

Met de universele 3-in-1-kabel kunt u geen iPad-tablet (Apple 
merk) opladen. U moet dan uw eigen kabel gebruiken of een Lightning-kabel bestellen op onze site, verkrijgbaar in 2 lengtes: 1 m en 20 cm.

 

- Een GoPro of klein camera opladen met een zonnelader of een solar powerbank

De GoPro kan worden opgeladen met elke lader die Sunslice aanbiedt. Ook sommige kleine camera's en camcorders vereisen een voedingsspanning van 5V.

Als u twijfelt, controleer dan de stroompoort van uw camera. Als het een micro-USB is, dan is het automatisch compatiebel met alle Sunslice producten. Als het een mini-USB of USB-C is, controleer dan de voedingsspanning (op de transformator). Als de waarde hoger is dan 5V, zijn alleen de Gravity 40, 100 en 500 compatiebe.

 

- Een Nintendo Switch opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Nintendo Switch consoles kunnen, net als de meeste conventionele consoles, worden opgeladen via hun USB-C- of micro-USB-ingangspoorten. Al onze powerbanks en zonnepanelen kunnen deze spelconsoles meestal opladen. Controleer echter in de gebruikershandleiding of op de transformator of de ingangsspanning 5V of minder bedraagt. Als deze hoger is dan 5V (uitzonderlijke gevallen), dan zijn alleen de Gravity 40, Gravity 100 en Gravity 486 compatibel. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft, door ons een foto te sturen van uw AC adapter (de transformator) en de USB kabel die gebruikt wordt om op te laden.

 

- Een Apple Watch / Garmin of ander smartwatch opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Alle smartwatches kunnen worden opgeladen met Sunslice laders. Neem gewoon de USB-kabel uit de doos van uw smartwatch, steek hem in de USB-poort van onze powerbanks, solar powerbanks en zonnepanelen en steek vervolgens de USB in de lader van uw smartwatch.

 

- Een iPod, iTouch opladen met een zonnelader of een solar powerbank

iPods, iPod Nano, iPod Shuffle, iTouch, enz. kunnen allemaal worden opgeladen met Sunslice batterijen. Het enige wat u hoeft te doen is de originele USB-kabel te nemen en deze in de Sunslice powerbank te steken.

- Een mini-frigo opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Draagbare frigo's zijn apparaten die een groot laadvermogen vereisen. Er zijn maar weinig batterijen waarmee ze kunnen worden opgeladen. De Gravity 486 laat echter een laadvermogen van 300W toe en kan tot 500W bieden. Dankzij de 2 universele stopcontacten kunnen mini-frigo's worden opgeladen, evenals een groot aantal andere producten waarvoor een stopcontact nodig is. De Gravity 500 kan in de zon worden opgeladen dankzij het Fusion 100W zonnepaneel dat ook op onze website verkrijgbaar is. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de Gravity 500 met AC en DC stekkers.

 

- Een televisie opladen met een zonnelader of een solar powerbank

Net als mini-frigo's kan de Gravity 500 een ideale oplossing zijn voor het opladen van een televisie in uw bestel- of kampeerwagen. Aangesloten op de Fusion 100W, is dit zonnepack compact, krachtig en relatief licht met een hoge oplaadsnelheid in de zon. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over het Gravity 486 - Fusion 100W pack. De Gravity 486 en Fusion 100 zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar.

- Een Tesla / Elektrische auto opladen

Sunslice heeft nog geen laders voor elektrische auto's in zijn "energy anywhere" portfolio. Aarzel niet om over een paar maanden terug te komen, je weet maar nooit.

- Ik heb een stopcontact nodig om mijn toestel op te laden, wat moet ik doen?

Indien de oplader van het apparaat dat u wilt opladen alleen in een stopcontact kan worden gestoken, kunt u de Gravity 486 batterij alleen gebruiken met stopcontacten. In het geval van kleine apparaten met een relatief laag vermogen (maximaal 100W), zijn er vaak geschikte kabels beschikbaar waarmee u ook de Gravity 100 kunt gebruiken. Zoals hierboven vermeld, worden de meeste computers geleverd met een standaard oplader voor opladen via het stopcontact, maar het is meestal mogelijk om op onze website een geschikte kabel te bestellen met een USB-C ingang en uitgangsconnector die is aangepast aan uw computer. De USB-C-ingang kan vervolgens in de Gravity 100 worden gestoken, waardoor een eenvoudige en compacte draagbare oplaadoplossing mogelijk wordt.