Bivak op de top van de Mont Blanc - Persbericht

Bivak op de top van de Mont Blanc - Persbericht

Persbericht over de beklimming van de Mont-Blanc en het bivak van de avonturier "Instinct SauvageSunslice werd in 2017 gelanceerd door twee jonge ingenieurs, toen studenten, met een passie voor reizen en avontuur, en wil oplossingen bieden die energieautonomie mogelijk maken, zowel voor wandelaars als voor individuen die zich willen uitrusten om de huidige energiecrisis het hoofd te bieden, langs fietsers, bergbeklimmers en vele anderen.


Als onderdeel van onze activiteiten ondersteunen wij regelmatig avonturiers en projectleiders om de efficiëntie en veelzijdigheid van onze uitrusting in verschillende situaties en omgevingen te demonstreren.


Axel is een jonge wandelaar en bergbeklimmer met een echte wil om zijn passie en avonturen door te geven, met name via zijn Youtube-kanaal "Instinct Sauvage". Hij is een van de avonturiers die wij wereldwijd en voortdurend ondersteunen door hem Sunslice-uitrusting te verschaffen zodat hij zijn expedities en projecten kan uitvoeren. Dit partnerschap ging van start toen hij nog studeerde en stelt hem in staat toegang te krijgen tot uitstekende apparatuur die hij anders moeilijk had kunnen financieren. In ruil daarvoor profiteert Sunslice van zijn waardevolle feedback waardoor wij onze producten en visuals voor onze communicatie kunnen verbeteren en een beetje zichtbaarheid krijgen door zijn avonturen. Hij heeft carte blanche wat betreft de keuze van zijn avonturen en wij zijn niet betrokken bij de organisatie ervan.


Het belangrijkste doel van Sunslice is om iedereen optimaal van de natuur te laten genieten. Het spreekt vanzelf dat wij pleiten voor respect voor de natuur, maar ook voor respect voor de regels en wetten die gelden voor de sport en culturele praktijken die er plaatsvinden. Het is echter aan onze gebruikers, klanten en partners om ze te respecteren. Zoals eerder vermeld stond Sunslice niet aan de wieg van het project "Bivak op de Mont Blanc", noch was het betrokken bij de organisatie ervan.


Momenteel weten we nog steeds niet met zekerheid wat het juridische kader van de expeditie was. Wij zijn er echter van overtuigd dat Axel en Alexis bergbeklimmers zijn die de natuur en de beoefening van hun sport respecteren, die gemotiveerd waren door de wens zichzelf te overtreffen en hun avontuur te delen zoals bij eerdere avonturen, en dat, als er al sprake was van een juridische fout, er van hun kant geen opzet was om de regels te overtreden, noch was er sprake van kwade trouw.


Wat de klacht van de heer Peillex tegen ons betreft, begrijpen wij zijn ontevredenheid over de zaak gezien zijn verantwoordelijkheid als burgemeester van het betrokken gebied. Wij betreuren echter zijn onconstructieve aanpak en gebrek aan dialoog, omdat hij Sunslice in een polemiek in de media heeft gesleurd door onze medeplichtigheid en kwade trouw te impliceren, zonder zelfs maar te proberen vooraf contact met ons op te nemen om de feiten duidelijk vast te stellen. Zijn opmerkingen over Sunslice zijn onjuist en lasterlijk.